وب سایت وردپرس چیست؟ همه چیز درباره وردپرس

امروزه همه جا عباراتی مثل وردپرس، سایت وردپرسی، وب سایت وردپرس و سیستم مدیریت محتوای وردپرس به گوش می‌رسد، شاید درباره وردپرس یا این سیستم مدیریت محبوب اطلاعاتی داشته باشید، شاید هم نه! در این مقاله از وب یاری همراه ما باشید تا به صورت دقیق‌تر با وردپرس و اهمیت آن بپردازیم.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک پلت فرم محبوب برای ایجاد و مدیریت وب سایت است. از وبلاگ نویسی و تجارت الکترونیک گرفته تا وب سایت های تجاری و شرکتی و نمونه‌کار، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای همه کاره است. وردپرس با در نظر گرفتن قابلیت استفاده و انعطاف‌پذیری، راه حلی عالی برای وب سایت های بزرگ و کوچک است. به زبان ساده، وردپرس ساده‌ترین و قدرتمندترین وبلاگ نویس و سازنده انواع وب سایت است که امروزه وجود دارد.

وردپرس در هسته خود ساده‌ترین و محبوب‌ترین راه‌ها برای ایجاد وب سایت یا وبلاگ را دارد. برطبق آمار سایت W3Techs، وردپرس بیش از 43.3 درصد از تمام وب سایت های موجود در اینترنت را در اختیار دارد (و این تعداد هر روز در حال افزایش است). بله – از هر پنج وب سایتی که بازدید می‌کنید بیش از دو مورد توسط وردپرس ساخته و پشتیبانی می‌شود. بنابراین وردپرس توسط 43٪ از تمام وب سایت‌ها و 64.2٪ از آنهایی که دارای CMS قابل شناسایی هستند استفاده می‌شود.

استفاده، سفارشی سازی و نگهداری از وردپرس آسان است. اگر برای انجام سفارشی سازی پیشرفته به کمک نیاز دارید، مجموعه بزرگی از توسعه دهندگان وردپرس موجود است که می‌توانند به شما کمک کنند. وردپرس بر سهولت استفاده، سرعت و تجربه کاربری تمرکز دارد. به همین دلیل است که محبوب ترین CMS جهان است.

داشبورد وب سایت وردپرس
تصویری از پیشخوان وردپرس

درباره وردپرس

در سطح فنی‌تر اگر بخواهیم توضیح دهیم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به صورت متن باز یا منبع باز (open source) است که به زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL استفاده می‌کند. این سیستم مدیریت محتوا تحت مجوز GPLv2 است، به این معنی که هر کسی می‌تواند به صورت رایگان از نرم افزار وردپرس استفاده کند یا آن را تغییر دهد. سیستم مدیریت محتوا اساساً ابزاری است که مدیریت جنبه‌های مهم وب سایت شما – مانند محتوا – را بدون نیاز به دانستن چیزی از زبان‌های برنامه نویسی آسان می‌کند.

اصطلاح “منبع باز ” یا متن باز (open source) اشاره به این دارد که مردم می‌توانند آن را تغییر دهند و به اشتراک بگذارند زیرا طراحی آن برای عموم قابل دسترسی است.

وردپرس هیچ هزینه‌ای ندارد هر کسی می‌تواند آن را به صورت رایگان نصب، استفاده و اصلاح کند. البته این مورد در صورت داشتن اطلاع از نحوه نصب و راه‌اندازی و تجربه کار با آن صحیح است، باید در نظر داشته باشید که داشتن وب سایت به هزینه‌های اندکی برای هاست و دامنه هم نیاز دارد. همچنین داشتن قالب(پوسته) و افزونه(پلاگین) حرفه‌ای هزینه اندکی لازم دارند. در صورت نداشتن تجربه و مهارت می‌توانید با صرف هزینه‌ای اندک از یک متخصص بخواهید تا کار طراحی سایت را برای شما انجام دهد.

تاریخچه و سازنده وردپرس

وردپرس یک نرم افزار منبع باز است، بنابراین امروزه توسط جامعه عظیمی از مشارکت کنندگان ساخته شده است. اما اگر بخواهیم ریشه وردپرس را ردیابی کنیم، ایجاد اولیه آن با همکاری مت مولنوگ (Matt Mullenweg) و مایک لیتل (Mike Little) اولین بار در سال 2003 بود. در اصل به عنوان شاخه‌ای از پروژه قبلی به نام b2/cafelog که در ابتدا توسط Michel Valdrighi ساخته شده بود، آغاز شد. مت فرصتی برای بهبود عملکرد یک وب سایت بدون تغییر کد منبع اصلی آن دید.

ظهور وردپرس

Little و Mullenweg به دنبال ایجاد یک پلت فرم وبلاگ نویسی بهتر، ساخته شده بر اساس کد اصلی B2، اما با ویژگی‌های قوی‌تر و توسعه سازگارتر بودند. مت شاخه جدیدی از b2 را در SourceForge با جدا کردن مفهوم اصلی توسعه داد. او با کمک دوستانش نسخه دیگری ساخت و نام آن را وردپرس گذاشت. اگرچه در ابتدا ابزاری برای وبلاگ نویسی بود، اما به سرعت تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای گسترده (CMS) شد که قادر به مدیریت انواع وب سایت بود.

پس از چندین بار تغییر، وردپرس 1.0 در سال 2004 برای عموم منتشر شد. اسم رمز آن “دیویس” بود زیرا مت هنرمندان موسیقی جاز مانند مایلز دیویس را تحسین می‌کرد. مشابه پلتفرم امروزی، این نسخه شامل چندین دسته برای گروه‌بندی محتوای وب سایت و نظارت بر نظرات بود.

وردپرس پس از تغییر ساختار قیمت‌گذاری توسط رقیبان مورد توجه قرار گرفت. کاربران شروع به جستجوی راه حل‌های جایگزین، مانند وردپرس کردند. مت همچنین شرکت Automattic خود را راه اندازی کرد. اتوماتیک شرکتی است که پشت سرویس انتفاعی WordPress.com قرار دارد. در ادامه در مورد WordPress.com بیشتر توضیح می‌دهیم. مت مولنوگ 1.10 میلیون دلار از سرمایه‌گذاران متعددی از جمله True Ventures ، Radar Partners و Polaris Ventures در سری A جذب کرد.

وردپرس امروزی

وردپرس اکنون یک جامعه رو به رشد از توسعه دهندگان، طراحان و وبلاگ نویسان است. در سال 2017، وردپرس تجربه کاربری خود را با ویرایشگر جدیدی به نام گوتنبرگ دوباره طراحی کرد. ابتدا به عنوان یک پلت فرم وبلاگ نویسی شروع شد اما به یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند (CMS) تبدیل شد. امروزه تقریباً هر وب سایتی که فکرش را بکنید قادر است ایجاد کند.

آمار جالب در مورد وردپرس

با توجه به آمار استفاده از سیستم های مدیریت محتوا در حال حاضر گزارش شده است که وردپرس بیش از 75 میلیون وب سایت یا 43 درصد از کل وب سایت های موجود در اینترنت و بیش از 64 درصد از تمام وب سایت هایی که سیستم های مدیریت محتوای آنها شناخته شده است را در اختیار دارد.
از آنجایی که وردپرس رایگان است و استفاده از آن بسیار آسان است، به طور گسترده ای به عنوان استاندارد طلایی برای سازندگان وب سایت پذیرفته شده است.

(سهم بازار) market shareاستفاده (سیستم مدیریت محتوا) CMS
63/5%43/2%WordPress
5/6%3/8%Shopify
3/6%2/4%Wix
3%2/0%Squarespace
2/7%1/8%Joomla
منبع آمار و اطلاعات جدول: W3Techs.com

به برخی آمار جالب دیگر از وردپرس توجه کنید:

1074 WordCamp در 65 کشور مختلف برگزار شده است.
150 وردکمپ تنها در سال 2019 برگزار شد.
طبق آمار سایت W3techs.com، وردپرس 64.4 درصد از سهم بازار CMS را در اختیار دارد.
فورچون جهانی ۵۰۰ (به انگلیسی: Fortune Global 500) توسط وردپرس پشتیبانی می‌شود.
وردپرس دارای 4969 ضمانت توسط 70 مشارکت کننده است.
بیش از 409 میلیون نفر در هر ماه بیش از 20 میلیارد صفحه وردپرسی را مشاهده می‌کنند.

وردپرس با چه زبانی (کُدهایی) ساخته می‌شود؟

وردپرس با ترکیبی از چهار زبان اصلی کار می‌کند.

  1. اچ تی ام ال (HTML) – برای اسکلت‌بندی کلی سایت.
  2. سی اس اس (CSS) – یک زبان نشانه گذاری برای رنگ ها، فونت ها و غیره.
  3. جاوا اسکریپت (Javascript) – زبان برنامه نویسی برای نحوه رفتار وب سایت، رابط کاربری، تعاملی پویا و غیره.
  4. پی اچ پی (PHP) – زبان برنامه نویسی اصلی که خود وردپرس اساساً با آن نوشته شده است.


سوال : آیا اگر این زبان ها را ندانم می‌توانم یک وب سایت با وردپرس بسازم؟

پاسخ ساده است، بله.

برای ساخت یک وب سایت وردپرسی نیازی به دانستن یک خط کد ندارید. این در واقع همان چیزی است که آن را بسیار محبوب و قدرتمند می‌کند.

چه کسی از وردپرس استفاده می‌کند؟

وردپرس توسط کسب و کارهای بزرگ و کوچک و همه افراد استفاده می‌شود! مثلا خود ما در وب یاری از وردپرس استفاده می‌کنیم! بنابراین همین سایتی که در حال حاضر به آن نگاه می‌کنید توسط وردپرس پشتیبانی می‌شود. بسیاری از نهادهای شناخته شده دیگر نیز از وردپرس استفاده می‌کنند. در ادامه برخی از نمونه‌های محبوب آمده است:

  1. Whitehouse.gov : باورتون میشه کاخ سفید آمریکا از وردپرس استفاده می‌کنه!
  2. وبلاگ رسمی مایکروسافت: باز هم باورش سخته! مایکروسافت صاحب تکنولوژی دات نت از وردپرس برای وبلاگش استفاده می‌کنه، همچنین از وردپرس برای پشتیبانی وبلاگ‌ها برای محصولات خاصی مانند ویندوز و اسکایپ استفاده می‌کند.
  3. رولینگ استونس: وب سایت این گروه معروف به طور کامل توسط وردپرس طراحی شده است
چه کسان دیگری از وردپرس استفاده می کنند؟

اگر از وردپرس برای انتشار وب سایت خود در اینترنت استفاده می‌کنید و یا قصد آن را دارید، افتخار کنید و بدانید که در مسر درستی هستید. بسیاری از وبلاگ های معروف، رسانه های خبری، سایت های موسیقی، شرکت های Fortune 500 و افراد مشهور از وردپرس استفاده می‌کنند، از جمله NBC، CBS، USA Today، Time، Disney، Airbnb، Spotify، TechCrunch، و حتی پایونیر وومن.

اگر باز هم کنجکاو هستید که چه کسی از وردپرس استفاده می‌کند، به ویترین سایت وردپرس بروید و تحت تاثیر تعداد سایت‌های شناخته شده و افراد مشهوری که از وردپرس برای ایجاد وب سایت های خود استفاده می‌کنند، قرار خواهید گرفت.

انواع وب سایت هایی که می‌توانید با وردپرس بسازید

وب سایت وردپرسی چیست؟

وب سایت وردپرس هر وب سایتی است که از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) استفاده می‌کند. وردپرس هم بک‌اند وب‌سایت (رابطی که کاربر برای ایجاد تغییرات یا اضافه کردن محتوای جدید وارد می‌شود) و هم قسمت جلویی (بخش قابل مشاهده از وب‌سایت که بازدیدکنندگان شما در وب می‌بینند) را مدیریت می‌کند.

وردپرس چه نوع وب سایت هایی می‌تواند بسازد؟
  • انواع وب سایت‌های تجاری و شرکتی
  • انواع فروشگاه های اینترنتی و آنلاین
  • وب سایت های خبری و مجله‌‌ای
  • وبلاگ ها
  • نمونه کارها
  • وب سایت‌های رزومه و سوابق کاری و تحصیلی
  • وب سایت های کوچینگ
  • وب سایت رویدادها
  • وب سایت های عروسی و هر نوع جشن و شادی
  • وب سایت های آموزشی آنلاین
  • وب سایت های آموزشی و فروش دوره
  • انجمن ها
  • شبکه های اجتماعی
  • وب سایت های عضویت پولی یا رایگان
  • و تقریباً هر چیز دیگری که بتوانید رویاپردازی کنید.

باید دانست که وقتی صحبت از سفارشی کردن وب سایت وردپرسی می‌شود، امکانات آن بی پایان است. پلاگین‌های وردپرس می‌توانند گزینه‌های طراحی جدید و قابلیت‌های بیشماری اضافه کنند. امروزه، به لطف تغییرات در کدها و هسته اصلی آن، و همچنین انبوه افزونه‌ها و تم‌های وردپرس، می‌توانید هر نوع وب سایتی را با وردپرس ایجاد کنید.

می‌توانید وبلاگ‌های سرگرمی یا سبک زندگی، رزومه و نمونه کارهای حرفه‌ای، وب سایت های تجاری، فروشگاه های آنلاین، برنامه های کاربردی تلفن همراه و سایت‌های عضویت بسازید. برای تم ها و افزونه های رایگان WordPress.org را بررسی کنید.

چه نمونه سایت‌های وردپرسی حرفه‌ای در جهان موجود است؟

در اینجا لیستی از برندهای بزرگ و معتبری که از وردپرس برای ساخت وب سایت خود استفاده کرده‌اند آورده‌ایم:

نمونه جالب ایرانی

جالبه داشتم یکی از سایت‌های خارجی رو میخوندم که در اون به یک کارآفرین ایرانی اشاره کرده بود که سایتش رو با وردپرس ساخته و امروز از ثروتمندان و معروفان جهان شناخته می‌شود. ایشان آقای البرز فلاح، بنیانگذار CarAdvice که به عنوان بلاگر خودروهای میلیون دلاری نیز شناخته می‌شود. ارزش وبلاگ ایشان بیش از 5 میلیون دلار است. او به عنوان یک دانشجوی وبلاگ نویسی شروع به کار کرد. در آن زمان او در مورد موضوعی که در مورد آن بنویسد، سردرگم بود. بنابراین، او با استفاده از وردپرس به طور همزمان سه وبلاگ ایجاد کرد تا ببیند چه موضوعاتی و کدام یک جذاب‌تر است. پس از مدت کوتاهی وبلاگ مشاوره خودرو خود را به عنوان جذاب‌ترین مورد انتخاب کرد. بعداً دو وب سایت دیگر را کنار گذاشت و تلاش و تمرکز خود را وقف مشاوره خودرو کرد.

وبلاگ او ترافیک فوق‌العاده‌ای پیدا کرد، سالانه میلیون‌ها دلار درآمد تبلیغاتی برایش به ارمغان آورد. آقای البرز فلاح به سراسر جهان سفر کرد تا با معتبرترین خودروهای اسپرتی که تا کنون ساخته شده است رانندگی کند. وبلاگ او تبدیل به یک تجارت واقعی شد. احتمالا آقای البرز فلاح یکی از خوش شانس‌ترین افراد جهان است که هر روز با اشتیاق زندگی می‌کند و در این راه پول زیادی به دست می‌آورد. داستان ایشان واقعاً نمونه‌ای از این است که وردپرس چقدر برای جذب مخاطبان قدرتمند شده‌ است و چقدر می‌تواند ارزشمند باشد.

قالب سایت وردپرس
قسمت افزودن قالب های وردپرس

قالب وردپرس چیست؟

قالب یا پوسته یا تم”Theme” یا تمپلیت”Template” همگی اصطلاحات مختلفی برای نامیدن یک چیز است. تم ها مجموعه‌ای از فایل‌ها هستند که نمایش گرافیکی و طراحی وب سایت شما را تعیین می‌کنند. به این فایل‌ها قالب گفته می‌شود که می‌تواند ظاهر و کارایی وب سایت شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.

در واقع قالب مجموعه‌ای از طرح‌ها و رنگبندی‌ها و امکانات برای ظاهر و قابلیت‌های سایت وردپرسی شما است. هر چه قالب حرفه‌ای‌تر باشد طراحی وب سایت شما آسان‌تر و حرفه‌ای‌تر خواهد بود. اکثر تم‌های وردپرس ارائه دهنده امکانات زیر هستند:

  • طراحی کلی (ظاهر، احساس و سبک) سایت شما
  • سبک‌ها و اندازه و نوع فونت در تمام سایت
  • طرح رنگی
  • سبک‌هایی برای پست‌های وبلاگ و آرشیو وبلاگ
  • طرح بندی صفحه (یا الگوها)
  • مکان‌های ویجت
  • جزئیات سبکی اضافی

برخی از تم‌ها مانند صفحه سازهای وردپرس عمل می‌کنند و به شما امکان می‌دهند با کشیدن و رهاکردن، طرح بندی صفحه خود را بدون کد ایجاد کنید.

تم ها را می توان از طریق منوی نمایش >> پوسته در داشبورد وردپرس خود اضافه کرد. با استفاده از عملکرد جستجوی داخلی، می‌توانید یک تم رایگان در WordPress.org پیدا کنید. تم‌ها همچنین می‌توانند به عنوان فایل‌های فشرده zip بسته بندی شوند که از طریق دکمه آپلود در منوی نمایش >> پوسته در داشبورد وردپرس خود آپلود می‌کنید.

هنگامی که دامنه و هاست تهیه کردید، باید بر ظاهر وب سایت/وبلاگ خود تمرکز کنید. برای این منظور، به سراغ تم‌ها بروید.

یک قالب وردپرس خوب انتخاب کنید

وقتی نوبت به انتخاب قالب برسد، بیشتر مردم خود را در اقیانوسی از تم‌ها غرق می‌کنند. دایرکتوری قالب وردپرس دارای بیش از 3700 تم است که می‌توانید از بین آنها انتخاب کنید. اگر تصور کنیم که وب سایت ما یک ماشین است، وردپرس موتور آن ماشین و قالب وردپرسی بدنه آن ماشین خواهد بود.

دو نوع تم وردپرس وجود دارد:

  1. تم های رایگان
  2. تم های پولی (پرمیوم یا غیر رایگان)

پیشنهاد ما در وب یاری، قالب‌های پرمیوم است، تم های غیر رایگان حرفه‌ای‌تر و قدرتمندتر اند.

نحوه نصب قالب وردپرس

نصب قالب وردپرس ساده تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. تنها کاری که باید انجام دهید این است:

از داشبورد خود به مسیر نمایش >> پوسته‌ها >> افزودن بروید. همچنین به دایرکتوری تم‌های وردپرس نظری بیفکنید و در آن تعداد زیادی از تم‌ها را خواهید یافت. می توانید جستجو کنید یا از گزینه فیلتر برای جستجوی تم‌های مناسب کار خود استفاده کنید. هنگامی که تصمیم خود را در مورد قالب خاصی گرفتید، برای شروع روی دکمه نصب کلیک کنید.

حتی می‌توانید یک قالب را از رایانه خود آپلود کنید. یا اینکه آن را از طریق کنترل پنل هاست خود آپلود کنید.

روی نیازهای خود تمرکز کنید و در هنگام انتخاب موضوع هوشمندانه عمل کنید. لازم نیست در این مرحله عجله کنید زیرا تغییر قالب بعداً می‌تواند کار سختی باشد. توصیه نصب آسان قالب برای کسانی است که هنوز فعالیت خاصی بر روی ظاهر سایت خود انجام نداده‌اند، در صورتی که یک طراح کار سایت شما را به اتمام رسانده، در صورت نصب قالب تازه تمام ظاهر سایت شما به هم می‌ریزد!

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه یا پلاگین یک نرم افزار کوچک است که به شما امکان می‌دهد عملکرد خاصی را انجام دهید و می‌توانید آن را برای بهبود یا گسترش عملکرد سایت خود نصب کنید. یک افزونه مانند اپلیکیشن موبایل شماست که به شما امکان می‌دهد کار خاصی را انجام دهید. به دیگر سخن افزونه وردپرس بسته‌ای از کدهای اضافی است که می‌توانید برای افزودن ویژگی‌ها، عملکردها یا ادغام‌های جدید در وب سایت خود آپلود کنید.

اعتقاد بر این است که اگر وردپرس یک فروشگاه آب نبات است، افزونه‌ها همان آب نبات‌های داخل فروشگاه هستند. بدون افزونه‌ها، وردپرس نمی‌توانست مثل امروز موفق شود. افزونه‌ها را می‌توانید از طریق منوی افزونه‌ها در داشبورد وردپرس خود اضافه کرد. با استفاده از عملکرد جستجوی داخلی، می‌توانید یک افزونه رایگان موجود در فهرست پلاگین WordPress.org را پیدا کنید. افزونه‌ها می‌توانند بدون دانستن حتی یک خط کد، ویژگی‌هایی (ساده و پیچیده) به وب سایت شما اضافه کنند.

افزونه‌ها همچنین مثل قالب‌ها می‌توانند به صورت فایل‌های فشرده (Zip) بسته بندی شوند که از طریق آپلود کننده منوی افزونه‌ها در داشبورد وردپرس خود آپلود می‌کنید. طبق آخرین آمار ما، وردپرس 59460 پلاگین در مخزن پلاگین خود دارد و اکثر افزونه‌ها رایگان هستند.

برای نصب یک افزونه تنها کاری که باید انجام دهید این است که از داشبورد خود این مسیر را طی کنید: افزونه ها >> افزودن جدید >> اکنون نصب کنید

حتی می‌توانید یک افزونه را از رایانه خود آپلود کنید. یا اینکه آن را از طریق کنترل پنل هاست خود آپلود کنید. پس از نصب افزونه، باید آن را از داشبورد خود فعال کنید.

اگر می خواهید فرمی را به سایت خود اضافه کنید، می‌خواهید اسلایدرها را اضافه کنید یا لینک‌های شکسته را بررسی کنید، افزونه‌ها برای انجام این ویژگی‌ها و هر چیزی که فکرش را بکنید در خدمت شما هستند.

بسیاری از متخصصان معتقدند که اگر افزونه‌های زیادی نصب کنید، پلاگین‌ها سرعت وب سایت شما را کاهش می‌دهند. چیزی به نام افزونه‌های زیاد وجود ندارد، فقط باید پلاگین‌های بد را شناسایی و حذف کنید، زیرا می‌توانند سرعت وب سایت شما را تا حد زیادی کاهش دهند.

افزونه های وبسایت وردپرس
افزودن پلاگین در وردپرس

صفحه سازهای وردپرس

امروزه صفحه سازهای وردپرس بسیار محبوب هستند زیرا آنها شما را قادر می‌سازند تا وب سایت های پیچیده‌ای را بدون هیچ تجربه کدنویسی ایجاد کنید. بیشتر صفحه سازان وردپرس مجموعه‌ای از عناصر از پیش ساخته شده را در اختیار شما قرار می‌دهند که می‌توانید آنها را به هر صفحه از وب سایت اضافه کنید. صفحه سازها به صورت Drag and Drop (کشیدن و رها کردن) کار می‌کنند.

شما می توانید عناصر مورد نظر خود را در سایت خود انتخاب کنید. حتی می‌توانید عناصر را بر اساس آن دوباره مرتب کنید و سبک کنید. اما فراموش نکنید، اگر وب سایت شما به عملکرد خیلی خاصی نیاز دارد، استفاده از صفحه ساز ممکن است مفید نباشد. برای این کار، یا خودتان باید کار را انجام دهید یا از شخص دیگری برای انجام آن کمک و راهنمایی بخواهید. ممکن است مجبور شوید آن بخش از وب سایت خود را به یک برنامه نویس بسپارید.

انواع صفحه ساز:

صفحه سازها زیادند اما در ادامه شما را با چهار صفحه ساز بسیار محبوب وردپرس آشنا می‌کنیم:

1- ویژوال کامپوزر (Visual Composer)

یکی از پلاگین‌های پر فروش در سایت تم فارست ThemeForest) افزونه صفحه ساز Visual Composer است. این افزونه زحمت کدنویسی شما را در طراحی و ویرایش سایت کم می‌کند و به شما اجازه می‌دهد به ساده‌ترین شکل تغییرات دلخواه خود را بر روی سایت انجام دهید.

 این افزونه با قالب‌های زیادی سازگاری دارد و بسیار محبوب است. همچنین گزینه‌های فراوانی را برای زیباسازی و تغییر قالب سایت دراختیار ما قرار می‌دهد. به کمک این افزونه می‌توانید استایل متن‌ها را تغییر دهید، تصویر و ویدئو اضافه کنید و با توجه به نیاز خود هر تغییر دیگری را اعمال کنید.

2- المنتور (Elementor)

بهترین صفحه ساز رایگان Drag and Drop برای وردپرس است. در واقع ویرایشگر اصلی وردپرس را با یک ویرایشگر زنده جایگزین می‌کند. شما می‌توانید با ساده‌ترین و سریع‌ترین راه یک وب سایت وردپرسی زیبا برای کسب و کار خود ایجاد کنید.

با استفاده از المنتور می‌توانید بدون تغییر از حالت ویرایشگر به حالت پیش نمایش، طرح‌بندی‌های پیچیده‌ای را برای وب سایت خود ایجاد و طراحی کنید. اکنون به یک راه حل محبوب برای صاحبان مشاغل، بازاریابان آنلاین و توسعه دهندگان تبدیل شده است.

3- بیور بیلدر (Beaver Builder)

بیور بیلدر هم یکی دیگر از صفحه‌سازهای Drag and Drop است. شما به راحتی می‎‌توانید صفحات وردپرس زیبا و واکنش گرا را در عرض چند دقیقه برای وب سایت خود بسازید.

بیور بیلدر توانایی ایجاد یک وب سایت کاملا سفارشی و پیچیده را ارائه می‌دهد. این امکان را به شما می‌دهد تا ناحیه محتوای صفحات خود را با طرح بندی‌ها و افکت‌های زیبا شخصی سازی کنید.

4- دیوی (Divi)

دیوی یک چارچوب همه کاره و سازنده سایت است، ویژگی‌ها و عملکردهای بی شماری را برای ایجاد انواع وب سایت ها ارائه می‌دهد. دیوی یک رابط کاربری گرافیکی ارائه داده که به هر کسی اجازه می‌دهد یک سایت طراحی کند، حتی اگر تجربه کدنویسی نداشته باشد.

با استفاده از دیوی، می‌توانید هر قسمت از وب سایت خود را از ابتدا طراحی و سفارشی کنید. کاملا قابل تنظیم است. همچنین، تم دیوی دارای سازنده داخلی Drag and Drop است. همچنین صفحه‌آرایی‌های زیادی دارد که استفاده از آنها واقعاً آسان است.

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

چرا باید از وردپرس استفاده کنم؟ آیا وردپرس برای من مناسب است؟

پس تا اینجای مقاله متوجه شدیم که :

  • وردپرس پلتفرم محبوب بسیاری از وبلاگ نویسان و مشاغل است.
  • بیش از 43.3٪ از تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت از وردپرس استفاده می‌کنند
  • حتی نهادهای معروفی مانند کاخ سفید هم از وردپرس استفاده می‌کند. شرکت مایکروسافت که خود دارای تکنولوژی net. است در وبلاگ خود از وردپرس استفاده می‌کند.

اما شما چطور؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنید؟

خب، جدا از اینکه چه نوع وب سایتی می‌خواهید بسازید، دلایل زیادی برای استفاده از وردپرس وجود دارد. در اینجا برخی از مهمترین آنها آورده شده است:

1 – هزینه رایگان:
نرم افزار اصلی وردپرس که در سایت WordPress.org موجود است همیشه در آخرین نسخه جهت دانلود رایگان، آماده است. با این حال، باید برای میزبانی وب (هاست) و نام دامنه اندکی هزینه کنید.

2 – سادگی:
وردپرس به شما امکان می‌دهد محتوای وب سایت خود را به سرعت و سادگی بسازید و منتشر کنید. به عنوان یک فرد مبتدی می‌توانید به راحتی از وردپرس استفاده کنید.

3 – استفاده آسان:
اگر می‌توانید از یک نرم افزار پردازش کلمه مانند ورد مایکروسافت استفاده کنید، پس می‌توانید از وردپرس هم برای ساخت و مدیریت یک وب سایت استفاده کنید.

4 – انعطاف پذیری:
وردپرس به شما امکان ساخت انواع مختلفی از وب سایت‌ها را می‌دهد، از سایت‌های شخصی و رزومه و فروشگاه های آنلاین گرفته تا مجلات اینترنتی و روزنامه‌های آنلاین.

5- قابل توسعه با افزونه های وردپرس:
نرم افزار اصلی وردپرس را می‌توان با افزونه‌های وردپرس گسترش داد. افزونه‌های وردپرس، نرم‌افزارهای کوچکتری هستند که می‌توانید برای افزودن ویژگی‌های بیشتر (مانند فروش اینترنتی، سئو، پشتیبان‌گیری، فرم‌های تماس، امنیت و موارد دیگر) در وب‌سایت خود آپلود کنید. هزاران افزونه رایگان وردپرس در فهرست پلاگین WordPress.org موجود است. همچنین افزونه‌های پرمیوم (غیر رایگان) نیز موجود است.

6- بسیار قابل تنظیم با تم های وردپرس:
تم یا قالب‌های وردپرس در طراحی و طرح بندی وب سایت شما نقش دارند. با کلیک بر روی چند دکمه و دانلود یک تم جدید، می‌توانید ظاهر کل وب سایت خود را تغییر دهید. با تم‌های پیشرفته و غیر رایگان وردپرس توانایی و قابلیت‌های بیشتری برای طراحی و طرح بندی سایت خود دارید.

7- نرم افزار منبع باز (open source):
وردپرس نرم افزار منبع باز است که دارای مجوز (GPL) است، به این معنی که متعلق به یک شرکت یا نهاد واحد نیست. صدها توسعه‌دهنده و کاربر برای بهبود نرم‌افزار با هم همکاری می‌کنند و به رشد و توسعه آن کمک می‌کنند. کلمه منبع باز به معنای پیشرفت مداوم، مسئولیت پذیری و استفاده رایگان برای همه است.

8- امنیت وب سایت:
واقعیت این است که هیچ پلت فرمی 100٪ ایمن نیست، اما امنیت وردپرس با تیم امنیتی هوشیار و مرکب از توسعه دهندگان و کاربران روز به روز بهبود می‌یابد. مشکلات رایج امنیتی وردپرس معمولاً به دلیل خطای کاربران است نه خود نرم افزار.

9- سئو:
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) در سطح فنی انجام می‌شود و وردپرس مجموعه کدهای بهینه برای سئو ارائه می‌دهد. سئو به محتوای وب سایت شما اجازه می‌دهد تا از طریق موتورهای جستجوی استاندارد مانند گوگل یا بینگ پیدا شود. افزونه‌های سئو زیادی وجود دارند که می‌توانند در این امر به شما کمک کنند، مانند Yoast SEO، The SEO Framework و بسیاری دیگر.

10- سازگار با موبایل:
می‌توانید با چند کلیک یک سایت سازگار با موبایل (واکنشگرا) ایجاد کنید یا از بین مجموعه‌ای از تم‌های واکنش‌گرا یکی را انتخاب کنید تا در همه دستگاه‌ها عالی به نظر برسند.

11- سرعت:
وردپرس یک چارچوب وب سایت ناب است که دائماً در تلاش است تا کدهایی که سرعت بارگذاری یک وب سایت را کاهش می‌دهد را حذف کند.

12- بدون نیاز به دانستن علم کدنویسی:
در حالی که وردپرس از انواع زبان‎‌های برنامه نویسی استفاده می‌کند، برای استفاده از وردپرس نیازی به دانستن هیچ یک از آنها نیست.

13- منوهای سفارشی ساده تا چند سطحی:
وردپرس ایجاد منوهای ناوبری با پیوندهایی به صفحات دیگر سایت شما یا پیوندهای سفارشی را آسان می‌کند.

14- پنل مدیریت کاربری:
در وب سایت خود، مشارکت کنندگان مختلفی دارید، مدیران سایت را مدیریت می‌کنند، ویراستاران با محتوا کار می‌کنند، نویسندگان و مشارکت کنندگان آن محتوا را می‌نویسند، و مشترکین پنلی دارند که می‌توانند آن را مدیریت کنند.

مدیریت کاربران در سیستم مدیریت محتوای وردپرس
انواع کاربر در سیستم مدیریت محتوای وردپرس

15- وبلاگ و مجله در داخل سایت:
افزودن وبلاگ به وب سایت شما به سادگی با انتشار یک پست.

16- اجتماعی گسترده از کاربران و توسعه دهندگان:
هنگامی که یک وب سایت وردپرسی دارید، می‌توانید از طریق جلسه وردپرس محلی، WordCamps و موارد دیگر در جامعه بزرگ وردپرس نیز شرکت کنید. جامعه وردپرس به استقبال فوق العاده، مفید و نوآورانه شهرت دارد.

17- کتابخانه فایل های رسانه‌ای:
وردپرس شامل یک کتابخانه رسانه داخلی است که می‌توانید فایل‌های رسانه‌‌ای مانند تصاویر یا فیلم‌ها را در صفحات یا پست‌های خود آپلود و جاسازی کنید. حتی می‌توانید ویرایش‌های اولیه تصاویر خود را در وردپرس انجام دهید.

18- انبوهی از تم‌ها و پلاگین‌های تجاری فوق العاده:
اگرچه تعداد زیادی افزونه و تم رایگان وجود دارد، اما اکثر صاحبان وب سایت وردپرسی که قصد آنها کاملا جدی است بیشتر به پلاگین‌ها یا تم‌های پرمیوم(غیر رایگان) روی می‌آورند. زیرا خرید یک پلاگین یا پوسته پرمیوم حرفه‌ای و معتبر منجر به پشتیبانی مداوم افزونه یا تم می‌شود، همچنین می‌توانند از ویژگی‌های جدید و باگ‌های امنیتی در امان باشند.

فکر می‌کنیم مجموعه ویژگی‌ها و امتیازات بالا، شما را برای استفاده از وردپرس قانع کرده باشد. اگر باز هم مشتاق استفاده از وردپرس نشده‌اید، در مقاله‌ای دیگر بیشتر درباره امتیازات وردپرس حرف می‌زنیم.

امنیت وردپرس

وقتی صحبت از هک می‌شود، وردپرس به دلیل محبوبیتش، توسط هکران و برنامه‌نویسان بدافزار مورد توجه قرار می‌گیرد. اغلب وب‌سایت‌های وردپرسی که هک می‌شوند، معمولاً به دلیل تم‌ها و افزونه‌های قدیمی و رمزهای عبور ناامن اتفاق می‌افتد.

این مقاله ممکن است در زمینه اهمیت انتخاب رمز عبور مطمئن و مناسب برای شما مفید باشد.

اگرچه وردپرس تلاش زیادی برای رفع این مشکل برای شما انجام می‌دهد، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای اطمینان بیشتر از ایمنی سایت خود انجام دهید.

  • از رمزهای عبور قوی استفاده کنید
  • نرم افزار اصلی وردپرس را به روز نگه دارید
  • تم ها و افزونه‌های خود را به روز نگه دارید
  • تنظیمات امنیتی خود را روی به‌روزرسانی خودکار تنظیم کنید
  • تم‌ها و افزونه‌های غیرفعال را حذف کنید
  • از استفاده از نام‌های کاربری رایج خودداری کنید
  • کاربران با عنوان ادمین را بلاک کنید و نقش‌های کاربری مناسب را تعیین کنید
  • از یک افزونه امنیتی خوب استفاده کنید

بیشتر تم‌ها و افزونه‌ها تنها با یک کلیک به روز می‌شوند. اگر این موارد را کنترل کنید و فقط کمی محتاطانه عمل کنید، واقعاً لازم نیست نگران امنیت وردپرس باشید.

سئو وردپرس

بازاریابی آنلاین راهی برای کسب درآمد برای یک شرکت یا فردی با تبلیغ محصولات یا خدمات آن به صورت آنلاین است. اکنون یک وب سایت کاملاً جدید با ترافیک صفر را در نظر بگیرید که به وب سایتی تبدیل شده است که روزانه 1300 بازدید دریافت می‌کند، آیا این هیجان انگیز نیست! همه این کارها را با تکنیک‌های سئو انجام می‌دهند.

وردپرس به سایت شما کمک می‌کند تا اطلاعات بهتری را به موتورهای جستجو ارائه دهد، تا محتوای شما به طور مناسب ایندکس شود و در نتایج جستجو نمایش داده شود. وردپرس 80 تا 90 درصد از مکانیک‌های سئو را بر عهده دارد.

سئو چیست؟

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو به معنی افزایش کمیت و کیفیت ترافیک وب سایت شما از طریق نتایج موتورهای جستجوی جهت بازدید ارگانیک است. 61 درصد از بازاریابان می‌گویند بهبود سئو و رشد حضور و جستجوی ارگانیک سایت اولویت اصلی بازاریابی آنهاست.

در ادامه به بخشی از نکات ضروری سئو اشاره می‌شود:

1- افزایش ترافیک:
با راه اندازی بخش وبلاگ و مقالات در سایت، ترافیک سایت شما را افزایش می‌دهد. به روز رسانی و بازنشر پست‌های وبلاگ قدیمی با محتوا و تصاویر جدید می‌تواند ترافیک ارگانیک را تا 106 درصد افزایش دهد.


2- سرعت بارگذاری وب سایت را افزایش دهید:
سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی است و بر سئو تأثیر می‌گذارد. 70٪ از مشتریان می‌گویند سرعت سایت بر تصمیمات خرید آنها تأثیر می‌گذارد، به این معنی که تاخیر یک ثانیه‌ای منجر به کاهش 7٪ در تبدیل می‌شود. مطمئن شوید که سرعت صفحه وب سایت شما کمتر از 3 ثانیه یا در منطقه سبز است.


3- واکنشگرایی:
سازگاری با موبایل برای سئو بسیار مهم است زیرا 52.2 درصد از کل ترافیک وب سایت از دستگاه‌های تلفن همراه است. امتیاز و سازگاری با تلفن همراه خود را با استفاده از ابزارهایی مانند PageSpeed Insights و بررسی‌کننده طراحی واکنش‌گرا آزمایش کنید.


4- بهینه سازی تصاویر:
آیا می‌دانید تصاویر در 28.9 درصد از جستجوهای گوگل ظاهر می‌شوند. پس همه تصاویر را برای بارگذاری سریع وب سایت خود بهینه کنید.


5- تجزیه و تحلیل گوگل:
فراموش نکنید که Google Analytics را در وب سایت خود راه اندازی کنید. گوگل آنالیتیکس تمام اطلاعات مربوط به ترافیک و کاربران وب سایت شما را در اختیار شما قرار می‌دهد.

آموزش وردپرس

اگر شما یک مبتدی وردپرس هستید، آموزش‌های مفیدی برای وردپرس وجود دارد که به شما در شروع و یادگیری وردپرس کمک می‌کند. از نحوه دسترسی به صفحه ورود به سیستم وردپرس تا نحوه افزودن پست یا صفحه وردپرس، این آموزش‌های ویدیویی تمام اصول اولیه را پوشش می‌دهند.

چگونه استفاده از وردپرس را شروع کنم؟

اکنون احتمالاً می‌پرسید، “چگونه وردپرس را شروع کنم؟”

اگر می‌خواهید از نسخه میزبانی شده وردپرس موجود در WordPress.com استفاده کنید، برای شروع باید یک حساب WordPress.com ایجاد کنید.

اما اگر مایل هستید که مالک تمام امتیاز سایت و دامنه خود باشید باید پس از تهیه دو مورد زیر وارد سایت WordPress.org شوید و آخرین نسخه وردپرس را دانلود و در پنل مدیریت هاست خود نصب کنید:

1- میزبانی وب با کیفیت

2- یک نام دامنه

اما اگر ترجیح می‌دهید که کار طراحی سایت خود را به یک متخصص بسپارید برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

وبلاگ سیستم مدیریت محتوای وردپرس

تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com چیست؟

اگر در استفاده از وردپرس تازه کار هستید، تفاوت بین WordPress.com و WordPress.org می‌تواند کمی گیج کننده باشد. بیشتر اوقات، وقتی مردم می‌گویند “وردپرس”، منظور آنها وردپرس خود میزبان است که در WordPress.org موجود است. اما به رغم این لازم می‌بینیم توضیح مختصری درباره هر دو ارائه دهیم. اگر می‌خواهید واقعاً مالک وب سایت خود باشید و تمامی امکانات و قابلیت‌های وردپرس برای شما فعال باشد، WordPress.org یا وردپرس خود میزبان بهترین گزینه است.

WordPress.com

WordPress.com یک سرویس انتفاعی و پولی است که توسط نرم افزار WordPress.org پشتیبانی می‌شود. استفاده از آن ساده است، اما شما بسیاری از انعطاف پذیری و قابلیت‌های وردپرس خود میزبان را از دست می‌دهید. به دیگر سخن WordPress.com نسخه میزبان (هاست) وردپرس است که در آن می‌توانید یک حساب برای ایجاد یک وبلاگ یا وب سایت ایجاد کنید.

به‌طور پیش‌فرض، URL یا دامنه وب‌سایت شما حاوی کلمه «وردپرس» است، مانند mySiteName.wordpress.com. در صورت استفاده رایگان از WordPress.com شامل دامنه سفارشی، ادغام گوگل آنالیتیکس، فضای ذخیره سازی بیشتر، امکان افزودن پلاگین‌ها و تم‌های خود و موارد دیگر نمی‌شود، بلکه جهت این موارد باید ارتقا یابد. WordPress.com متعلق به Automattic است، شرکتی که توسط یکی از سازندگان اصلی وردپرس، یعنی آقای مت مولنوگ (Matt Mullenweg) تأسیس شده است.

WordPress.org (وردپرس خود میزبان)

WordPress.org که اغلب وردپرس خود میزبان نامیده می‌شود، نرم‌افزار وردپرس رایگان و منبع باز است که می‌توانید آن را بر روی هاست یا سرور خود نصب کنید تا وب‌سایتی 100% متعلق به خودتان ایجاد کنید. سایت WordPress.org بنیاد غیرانتفاعی Automattic است.

سایت WordPress.org همان جایی است که می‌توانید نرم افزار وردپرس را برای نصب روی سرور یا حساب میزبانی وب (هاست) خود دانلود کنید. نرم افزار وردپرس منبع باز است، بنابراین دانلود و استفاده از آن رایگان است. برای استفاده از نسخه WordPress.org وردپرس، باید یک نام دامنه و سرور یا هاست(میزبانی وب) خریداری شده از شرکت معتبر داخل کشور یا خارج کشور داشته باشید.

تنها کاری که برای شروع کار با وردپرس خود میزبان نیاز دارید، خرید هاست میزبانی وب (یا سرور) و نام دامنه است. اگر دوست دارید تا 0 تا 100 کار طراحی سایت خود را به متخصصان وب یاری بسپارید با ما تماس بگیرید.

کسب درآمد با وردپرس

با روی کار آمدن وردپرس، فرصت‌های جدیدی هم با پیدایش آن رشد کردند. امروزه، امکانات کسب درآمد با وردپرس از راه اندازی فروشگاه آنلاین تا ساخت هرگونه وب سایت (شرکتی، آموزشی و …) برای مشتریان و سئو و مشاوره وردپرس تا پشتیبانی آن وجود دارد. در ادامه به چند مورد از این فرصت‌ها اشاره می‌کنیم.

1- کدنویسی قالب و افزونه
بازار خوبی برای فروش قالب و افزونه در مارکت‌های معتبر فراهم است، برای این منظور دانستن زبان‌های HTML , Css , Javascript , PHP لازم است، علاقمندان می‌توانند به صورت تیمی یا گروهی کار کنند و چند نفر بخش front-end و چند نفر هم بخش back-end قالب را بر عهده بگیرند.

2- ترجمه قالب و افزونه‌های خارجی
با ترجمه قالب و افزونه‌های خارجی و بومی سازی آنها می‌توان بازاری کوچکتر در داخل پیدا کرد، ترجمه قالب و افزونه به نسبت آسان‌تر از کدنویسی قالب و افزونه از پایه است.

3- ساخت وب سایت‌های وردپرسی برای مشتریان
اگر شما یک توسعه دهنده یا طراح وب هستید، می‌توانید در طراحی وب سایت های وردپرسی هم تخصص داشته باشید. آموزش مشتریان برای استفاده از وب‌سایت‌هایشان یک امتیاز ویژه برای تخصص در وردپرس است.

4- سئوی وردپرس
خدمات سئوی وردپرس می‌تواند برای بسیاری از مشاغل مفید باشد که امیدوارند ترافیک جستجوی ارگانیک بیشتری تولید کنند و از رقبای خود بالاتر باشند. شما می‌توانید با ارائه ممیزی وب سایت، تحقیق کلمات کلیدی، نوشتن محتوا و موارد دیگر در سئو وردپرس تخصص داشته باشید.

5- پشتیبانی و نگهداری وردپرس
بیشتر مدیران و صاحبان سایت های وردپرس زمانی برای نگهداری وب سایت های خود ندارند. نگهداری وردپرس شامل وظایف مهم وب سایت مانند به روز رسانی نرم افزار، پشتیبان گیری، امنیت، سئو داخلی و غیره است.

6- تولید محتوا
بیشتر صاحبان و مدیران سایت به خاطر مشغله کسب و کار فرصت کافی و همچنین تخصص کافی برای تولید محتوای باکیفیت (به صورت متنی، تصویری، ویدیویی، صوتی) ندارند. بنابراین تولید کنندگان محتوا می‌توانند با بازاریابی برای هنرهای خود در خلق محتوای ناب، مشتری دست و پا کنند.

7- مشاوره وردپرس
برخی از کسب و کارها به راهنمایی در مورد نحوه طراحی، ساخت، رشد یا بهبود وب سایت خود نیاز دارند. مشاوران وردپرس تمام نکات بهینه سازی، عملکرد، ابزار و ویژگی های وردپرس را می‌دانند.

نتیجه:

پس وردپرس چیست؟ بهترین راه برای ساختن یک وب سایت است. وردپرس محبوب‌ترین راه برای ساختن یک وب سایت است. اگر می‌خواهید هر نوع وب سایتی، از وبلاگ گرفته تا فروشگاه آنلاین بسازید، وردپرس یک گزینه عالی است.

وردپرس انواع وب سایت ها را از وب سایت های کوچک گرفته تا وب سایت های واقعا بزرگ مانند مایکروسافت و اسکایپ را پشتیبانی می‌کند. به جرات می‌توان گفت، وردپرس یک پلت فرم ایمن و قدرتمند برای راه اندازی وب سایت با کمترین هزینه است.

پلت فرمی معروف و محبوب، همیشگی و منبع باز است، یادگیری آن آسان است، به اندازه کافی انعطاف پذیر است تا با رشد شما گسترش یابد، و سئوی خوبی دارد. با انواع تم ها و پلاگین ها، می‌توانید سایت خود را شیک و حرفه ای جلوه دهید بدون اینکه نیازی به یادگیری نحوه کدنویسی داشته باشید.

خُب، این مقاله ما در وب یاری بسیار طولانی بود اما بالاخره سعی کردیم تا جای ممکن بیشتر مفاهیم را انتقال دهیم. امیدواریم این پست به شما کمک کرده باشد که وردپرس را با جزئیات درک کنید.

از روند ایجاد وب سایت نترسید. در حالی که بسیاری از ابزارهای وب سایت وجود دارد، وردپرس به شما انعطاف پذیری را برای ایجاد یک حضور آنلاین شگفت انگیز برای تجارت خود ارائه می‌دهد.

همچنین در صورت نیاز به طراحی سایت، سئوی سایت، تولید محتوا یا پشتیبانی وردپرس به ما ایمیل بزنید.

بهترین سایت های دانلود رایگان عکس
مزایای وب سایت وردپرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بنر کناری در ساید بار
طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت شرکتی
error: محتوا محافظت شده است!!