تغییر سایز و ابعاد تصاویر بدون افت کیفیت

آیا برای استفاده از عکس دلخواه در جایی نیاز به تغییر سایز عکس یا تغییر ابعاد عکس دارید؟ تصاویری که می‌خواهید در سایت خود و یا شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید، به‌ندرت به‌طور پیش‌فرض دارای ابعاد صحیح هستند. با این حال، بسیاری از برنامه‌ها ابزارهای ویرایش تصویر خاص خود را دارند، که معمولاً می‌توانید روی گوشه یا کناری از تصویر کلیک کرده و بکشید تا آن را به اندازه درست تبدیل کنید. مثلا آن را به اندازه دلخواه کراپ کنید (ببُرید).

اماگاهی اوقات شما نیاز دارید که تصویری در ابعاد خاص داشته باشید، این چیزی نیست که بتوانید فقط با ابزارهای موجود در برنامه آن را انجام دهید. شما برای آپلود تصاویر در سایت خودتان و یا سایت دیگران نیاز به تغییر ابعاد عکس دارید زیرا بارگذاری تصاویر بزرگتر زمان بیشتری می‌برد و به پهنای باند و منابع سرور بیشتری نیاز دارد.

پس در این مواقع چه باید کرد و چگونه ابعاد و سایز تصاویر را تغییر دهیم‌؟ در این مقاله از وبیاری سعی می‌کنیم که از تمام روش‌ها (آنلاین، ویندوز و گوشی) برای تغییر سایز و ابعاد عکس استفاده کنیم.

توضیح چند اصطلاح:

ابعاد تصویر

سایز یا ابعاد یک عکس به معنی اندازه‌ی طول ” Height ” و عرض ” width ” آن است. این ابعاد می‌تواند با پیکسل، اینچ یا سانتی‌متر اندازه‌گیری شود. ابعاد تصویر و اندازه فایل (حجم عکس) با هم رابطه مستقیم دارند، یعنی هرچقدر ابعاد یک عکس بزرگتر باشد، اندازه فایل بزرگ‌تر خواهد بود. بنابراین، کاهش طول و عرض یک عکس به این معناست که حجم عکس را نیز کاهش داده‌اید.

اندازه یا حجم تصویر

اندازه یا حجم تصویر به فضا یا حافظه‌ی اشغال شده توسط عکس اشاره دارد. هرچقدر اطلاعات داخل یک عکس بیشتر باشد، سایز یا حجم آن عکس بزرگتر است و به حافظه بیشتری نیاز دارد. اطلاعات موجود در یک عکس درواقع پیکسل‌های آن عکس است و می‌توان گفت هرچقدر رزولوشن یک عکس بیشتر باشد، حجم آن نیز بیشتر است. اندازه یک تصویر را می‌توان بر حسب بایت (Byte) یا کیلوبایت (KB) یا مگابایت (MB) محاسبه نمود.

یادمان باشد که تغییر ابعاد تصویر با تغییر حجم تصویر متفاوت است، اگر میخواهید حجم تصویر خود را کاهش دهید از مقاله کاهش حجم و فشرده سازی تصاویر استفاده کنید.

کاهش سایز عکس در وبیاری

نسبت ابعاد تصویر

نسبت ابعاد معمولا با ابعاد تصویر اشتباه گرفته می‌شود و این موضوع به خاطر این است که این دو مورد ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. ابعاد یک عکس همانطور که گفته شد نشان‌دهنده طول و عرض عکس شما برحسب سانتیمتر، اینچ یا پیکسل است اما نسبت ابعاد، ابعاد یک عکس را براساس نسبت طول به عرض نشان می‌دهد. برای مثال نسبت ابعاد عکس پرسنلی 4*3 برابر با 2:3 و عکس‌های خانوادگی ۴*۶ برابر با ۳:۲ است.

رزولوشن تصویر (تراکم پیکسل)

رزولوشن یک عکس به این معنی است که در ابعاد ذکر شده چند پیکسل قرار دارد. هرچقدر ابعاد پیکسل‌ها کوچکتر باشد به احتمال زیاد عکس شما شارپ‌تر به نظر خواهد رسید.

انواع روش‌های تغییر ابعاد و سایز تصاویر

از 3 راه می‌توان برای تغییر اندازه و ابعاد تصاویر اقدام کرد:

۱- با استفاده از سایت‌های آنلاین و البته رایگان: زمانی که حجم تصاویر شما اندک است و سرعت اینترنت برای بارگزاری و دانلود از سایت مورد نظر خوب است یا اینکه فقط برای چند فایل می‌خواهید این کار را انجام دهید، از سایت‌ها و منابع آنلاین که معرفی می‌کنیم استفاده کنید. ما سه منبع معرفی کرده‌ایم.

۲- از طریق کامپیوتر/لپتاپ: می‌توانید از نرم افزارهای آفلاین که بر روی سیستم شما نصب می‌شوند کمک بگیرید. ما دو نرم افزار معرفی کرده‌ایم.

۳- با گوشی موبایل (اندروید یا آیفون): در گوشی هم علاوه بر منابع آنلاین می‌توانید از اپلیکیشن‌های مناسب این کار برای تبدیل و تغییر استفاده کنید. ما چهار نرم افزار معرفی کرده‌ایم.

سایت آنلاین برای تغییر سایز و ابعاد (مشترک در کامپیوتر و گوشی)

1- سایت reduceimages

استفاده و کار با سایت reduceimages بسیار ساده و لذت بخش است می‌توانید هم با کامپیوتر و هم با گوشی وارد آن شوید و ابعاد و سایز عکس مورد نظر خود را به راحتی تغییر دهید.

وارد سایت reduceimages شوید، تصویر مورد نظر خود را بگیرید و در کادری که با خط چین مشخص شده رها کنید. اگر با گوشی وارد سایت شده اید کافی است گزینه select image را بزنید و مسیر تصویر مورد نظر خود را به آن بدهید.

تغییر سایز تصاویر در reduceimages

پس از آپلود عکس در سایت، مثل تصویر زیر می‌توانید مقادیر طول (ارتفاع)، عرض (پهنا)، رزولوشن، کیفیت، فرمت عکس و حتی پس‌زمینه تصویر را مشخص کنید. در نهایت دکمه Resize image را زده و تصویر خود را ذخیره کنید.

تغییر اندازه عکس در سایت reduceimages

2- سایت ezgif

سایت ezgif یکی دیگر از قدرتمندترین سایت ها در زمینه تغییر و ویرایش تصویر است. در این سایت می‌توانید علاوه بر تغییر اندازه تصویر، فرمت آن را نیز تغییر دهید. آن را کراپ کنید. تصاویر را به هم بچسپانید، روی آن چیزهایی بنویسید. از افکت استفاده کنید و یا تصاویر را بچرخانید. پس توصیه می‌کنیم که حتما از این سایت مفید نهایت استفاده را داشته باشید.

مراحل تغییر سایز تصاویر در سایت
  • پس از ورد به سایت ezgif از منوی بالا گزینه Resize را انتخاب کنید(فلش شماره 1).
  • گزینه choose file را زده و مسیر عکس مورد نظر خود را از کامپیوتر یا گوشی خود مشخص کنید تا نام تصویر شما نمایش داده شود(فلش شماره 2).
  • دکمه Upload را بزنید تا تصویر در سایت بارگذاری شود(فلش شماره 3).
  • سپس کمی با ماوس به سمت پایین اسکرول کنید
تغییر اندازه عکس در سایت ezgif - وبیاری
  • پس از اینکه کمی به سمت پایین حرکت کردید، در تصویر بالا و در قسمتی که با فلش شماره یک مشخص کردیم میتوانید اعداد طول و عرض را مشخص کنید.
  • دکمه Resize image را بزنید تا عملیات تغییر سایز و ابعاد عکس شروع شود (فلش شماره دو)
  • اندکی به سمت پایین اسکرول کرده
تغییر اندازه در ezgif- آخرین مرحله

در پایان کمی به سمت پایین حرکت کنید تا گزینه save را مشاهده کنید(در تصویر بالا مشخص شده است). آن را بزنید تا عملیات ذخیره تصویر انجام شود.

3- سایت imageresizer

سومین سایتی که به شما معرفی می‌کنیم سایت imageresizer است و استفاده از آن به آسانی سایت‌های قبلی است. کافی است تا وارد سایت شوید و select image را بزنید، یا اگر از کامپیوتر استفاده می‌کنید تصویر مورد نظر خود را بگیرید و آن را در کادر آبی رها کنید.

تغییر اندازه تصاویر در سایت imageresizer

پس از آپلود عکس شما در سایت، با تصویری مثل تصویر زیر روبرو می‌شوید. تب Resize را انتخاب کنید. ابعاد دلخواه تصویر را در قسمت های Height و Width وارد کنید. اگر تنظیمات دیگری لازم است اعمال کنید و در نهایت دکمه Resize image را بزنید و تصویر با سایز دلخواه خود را دانلود کنید.

تغییر اندازه عکس در imageresizer

روش آفلاین در کامپیوتر یا لپتاپ

نرم افزار فتوشاپ

از نظر ما فتوشاپ در بین تمام منابع از همه نیرومندتر است و امکانات بیشتری دارد، به هر حال توانمندی نرم‌افزار فتوشاپ در پردازش و ویرایش تصاویر برای همگان واضح است. در فتوشاپ امکانی به اسم save for web یا ذخیره برای وب وجود دارد که کار آن کاهش حجم تصاویر با عنایت به استفاده در وب است.

پس از وارد کردن تصویر مورد نظر خود در فتوشاپ به قسمت File رفته، گزینه Export را بزنید و گزینه Save for Web  را انتخاب کنید تا به منوی مربوطه بروید.

خروجی گرفتن از تصاویر برای فشرده سازی و تغییر سایز در فتوشاپ

با انجام مراحل قبل پنجره‌ای شبیه به پنجره تصویر زیر برای شما باز خواهد شد، در قسمت چپ با انتخاب تب (2up) تصویر شما را به صورت دوتایی نشان می‌دهد که تصویر بالایی عکس اورجینال شما است و تصویر پایینی تصویری است که فتوشاپ می‌خواهد به عنوان خروجی پس از تغییر سایز عکس ، آن را به شما تحویل دهد، در پایین قسمت سمت چپ هر تصویر می‌توانید اندازه هر تصویر را مشاهده کنید. در قسمت سمت راست تنظیمات مورد نیاز را مشاهده می‌کنید. در تصویر بعدی توضیحات بیشتری از تنظیمات آن ارائه می‌شود.

پنجره بازشده جهت تغییر سایز و فشرده کردن تصاویر

در قسمت سمت راست فرمت خروجی نهایی تصویر را از بین فرمت‌های داده شده (GIF , JPEG , PNG-8 , PNG-24 , WBMP) مشخص کنید. ما فرمت JPEG را انتخاب کردیم.

از بین کیفیت‌های (Medium , Low , High , Very High , Maximum) یکی را انتخاب کنید. ما کیفیت Medium را انتخاب کردیم. در مقابل این کادر کیفیت را به عدد مشاهده می‌کنید که روی 50 تنظیم شده، با کم و زیاد کردن این عدد حجم عکس و میزان فشرده سازی آن هم تغییر می‌کند.

قسمت تغییر دادن سایز و ابعاد عکس با فلش شماره 1 مشخص شده است. به فلش قرمز شماره 1 دقت کنید؛ می توانید طول و عرض تصویر را از این قسمت تغییر دهید. با کم کردن ابعاد تصویر حجم تصویر هم کم می‌شود. طول و عرض تصویر در کادر قرمز رنگ پایین فلش شماره یک مشخص شده است. با تغییر اعداد موجود در کادر W پهنای تصویر (عرض) تغییر می‌کند و با تغییر اعداد کادر H ارتفاع (طول) عکس تغییر می‌کند، در این حالت اگر اعداد موجود در یکی از کادرها را تغییر دهید، عدد کادر دیگر برای حفظ نسبت ابعاد تصویر به صورت خودکار تغییر می‌کند.

در نهایت اگر از ابعاد جدید تصویر خود راضی هستید آن را با زدن دکمه save ذخیره کنید(فلش شماره 2)

مرحله آخر تغییر سایز عکس در فتوشاپ

نکته مهم: در توضیحات قبل گفتیم که اگر اعداد موجود در یکی از کادرها را تغییر دهید، عدد کادر دیگر برای حفظ نسبت ابعاد تصویر به صورت خودکار تغییر می‌کند. اما ممکن است تحت شرایطی شما نیاز داشته باشید تا از این قانون حفظ نسبت اجباری تبعیت نکنید. برای این کار کافی است تا علامت لینک کنار ستون‌های طول و عرض را غیر فعال کنید، با انجام این کار شکل لینک به صورت یک لینک شکسته در می‌آید (فلش قرمز شماره یک). به فلش سبز شماره 2 دقت کنید؛ اینبار می‌توانید طول و عرض تصویر را به میل خود و به صورت مستقل از هم از این قسمت تغییر دهید.

تنظیمات تغییر اندازه عکس در فتوشاپ

همچنین به جای مسیر گفته شده در بالا می‌توانید به مسیر Image > Image Size مراجعه کنید. در این قسمت نیز تمام مواردی که در بالا مورد بحث قرار گرفتند را مشاهده می‌کنید.

نرم افزار Paint

اگر نرم افزار فتوشاپ را نصب ندارید، یا سیستم شما ظرفیت حافظه و پردازش چندانی ندارد، یا اصلا دوست ندارید تا فقط برای تغییر سایز عکس مجبور به نصب، یادگیری و استفاده از فتوشاپ باشید به شما پیشنهاد می‌کنیم که از نرم افزار Paint استفاده کنید. این نرم افزار سبک و کاربردی روی ویندوز نصب است و استفاده از آن بسیار آسان است.

برای تغییر ابعاد تصویر روی فایل تصویر راست کلیک کنید، Open with را انتخاب کنید، سپس Paint را انتخاب کنید. به فلش های شماره یک و دو توجه کنید.

باز کردن تصویر با paint- وب یاری

پس از باز شدن تصویر در Paint ، در نوار بالایی در تب Home و در قسمت Image روی دکمه Resize که با فلش مشخص کردیم، کلیک کنید.

مرحله اول تغییر سایز عکس در paint
  • از بین گزینه‌های Percentage و Pixels ، گزینه Pixels را انتخاب کنید، می‌توانید از درصد هم استفاده کنید ولی ما با پیکسل‌ها راحت‌تریم! (فلش قرمز شماره یک).
  • مطابق کادر قرمز فلش شماره دو، مقدار مورد نظر را در قسمت Horizontal (افقی) یا Vertical (عمودی) وارد کنید. عددی بین ۱ تا 68۰ را در کادر متنی Horizontal تایپ کنید.
  • در صورتی که می‌خواهید نسبت تصویر فعلی را حفظ کنید، کادر Maintain Aspect Ratio را علامت بزنید؛ این همان کار لینک کردن طول و عرض در فتوشاپ را انجام می دهد(فلش سبز شماره 3). در این صورت با تغییر مقدار Horizontal، مقدار Vertical هم به صورت خودکار تغییر می‌کند و همینطور بالعکس.
  • اگر علامت کادر «Maintain aspect ratio» را بردارید، در این صورت می‌توانید مقادیر کادرهای Vertical و Horizontal را به صورت مستقل از هم تغییر دهید.
  • پس از انجام کار و دستیابی به سایز دلخواه روی دکمه OK کلیک کنید(فلش آبی شماره 4).
  • با زدن دکمه OK در مرحله قبل هنوز تصویر شما ذخیره نشده، برای ذخیره نهایی، علامت فلاپی دیسک در بالای paint را بزنید(فلش بنفش شماره پنج).
مراحل تغییر ابعاد تصویر در نرم افزار Paint

استفاده از اپلیکیشن‌ها

کاهش حجم عکس در اندروید

الف- اپلیکیشن LitPhoto

در این برنامه می‌توانید همزمان حجم و ابعاد عکس را تغییر دهید. مزیت اصلی این برنامه در کاهش حجم خودکار و بدون نیاز به ذخیره‌سازی است. این برنامه به طور خودکار پوشه‌ای ایجاد می‌کند به نام «lit photo» و عکس‌هایی که حجمشان را کم می‌کنید در این پوشه ذخیره می‌شود و از طریق گالری موبایل شما در دسترس است.

ب- اپلیکیشن Photo Compress & Resizer

اپلیکیشن Photo Compressor and Resizer می‌تواند به شما کمک کند تا عکس‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن فشرده کنید، اندازه یا وضوح عکس را تنظیم کنید. به شما امکان می‌دهد عکس های بزرگ را به عکس‌هایی با اندازه کوچکتر فشرده کنید و از کیفیت تصویر آنچنان نکاهد.

کاهش حجم عکس در آیفون

پ- اپلیکیشن Image size

این برنامه به شما امکان می‌دهد اندازه یک تصویر را به هر اندازه‌ای که دوست دارید (با محدودیت) به سرعت و به راحتی تغییر دهید.

می‌توانید فرمت خروجی را با استفاده از یکی از چهار واحد اندازه‌گیری زیر مشخص کنید: پیکسل، میلی‌متر، سانتی‌متر، اینچ

برای حفظ نسبت ابعاد فقط روی نماد زنجیر مانند بین فیلدهای ورودی عرض و ارتفاع ضربه بزنید. Image Size به شما امکان ذخیره، ارسال ایمیل، چاپ یا اشتراک گذاری تصویر نهایی را می‌دهد. این برنامه دارای یک رابط کاربری زیبا و حرفه‌ای است که در گوشی‌های آیفون برای کاهش حجم و فشرده سازی تصاویر به کمک شما می‌آید

همچنین در آیفون با استفاده از ویژگی‌های Desqueeze می‌توانید اندازه عکس‌ها و فیلم‌ها را به راحتی تغییر دهید. در این برنامه برای کاربران امکان استفاده از تنظیمات پیش فرض برای تغییر و کم کردن حجم عکس فعال است و می‌توانند از آن استفاده کنید.

ت- اپلیکیشن Image Resizer Free

اگر می‌خواهید اندازه عکس‌های خود را در چند ثانیه تغییر دهید و به اشتراک بگذارید، Resizer کمک کننده است. همچنین می‌توانید عکس‌های خود را به راحتی از طریق فیس بوک، توییتر، اینستاگرام به اشتراک بگذارید. Resezier روی هر دستگاهی با iOS 7.0 یا بالاتر کار می‌کند.

اگر شما در استفاده از این روش‌ها و یا روش‌های دیگر نظر و تجربه‌ای دارید، خوشحال می‌شویم که آن را با ما به اشتراک بگذارید.

رشد هوش مصنوعی و مشاغلِ در خطر
کاهش حجم و فشرده سازی تصاویر بدون افت کیفیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بنر کناری در ساید بار
طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت شرکتی
error: محتوا محافظت شده است!!